Mer än bara sport

Fullt ös hela tiden

Utöver schemalagda sporter erbjuds en mängd andra aktiviteter på lägret.

Activity Town

Det är här på Activity Town (AT), lägrets ”hjärta”, som du hänger mellan träningar och aktiviteter. Det är en perfekt plats att träffa andra deltagare, hänga med kompisarna och prova på ett brett utbud av olika aktiviteter. Totalt har vi en yta stor som en fotbollsplan både utomhus och inomhus där vi har samlat gamla klassiker som brädspel, studsmattor, pingisbord och skateboard tillsammans med nya häftiga saker som VR, uppblåsbara hinderbanor och klätterväggar.

Är du musikalisk av dig eller bara vill testa något nytt? Såklart har vi en musikstudio där du med handledning kan testa olika instrument eller spela in en låt med kompisarna. Vill du ta det lite lugnare finns även pyssel och en läshörna för att softa ner.Expedition Sports Camp

Det är stort, det är coolt och det är unikt. Varje onsdagsförmiddag bryter vi av hela lägret för denna gigantiska samarbetsövning. Expedition Sports Camp är en stor tävling i att samarbeta där alla lägrets grupper och sporter ställs mot varandra. På varje station gäller det för dig att tillsammans med din grupp samarbeta för att lösa olika uppgifter, allt från att lösa klurigheter eller balansera till att pricka rätt och koordinera. På ”Expeditionen” är det inte din individuella prestation som räknas utan det absolut viktigaste är att samarbeta och inse nyttan av att alla hjälps åt och är bra på olika saker.”Prova På”

Under en vecka på lägret erbjuds du att testa en till två extrainsatta sporter tillsammans med din grupp och dina ledare. Dessa aktiviteter är schemalagda och exempel på tidigare prova på-sporter är rullstolsbasket, rullstolsinnebandy, discgolf, ultimate frisbee, lacrosse, styrkesport och baseball.

Vad tror du att det blir nästa år?