Trygghet på lägret

Trygghet på lägret

Att lägret är tryggt är naturligtvis superviktigt!

Passport

Alla deltagare, ledare, medarbetare och besökare får ett Passport när man kommer till området. Eftersom det skall bäras runt halsen hela tiden förutom under träningar är det ett mycket enkelt sätt för oss att se vilka som hör hemma på området.


Kontantfritt

Av säkerhetsskäl är Campen helt kontantfri. Vi tar emot betalningar via kort eller swish. 


Gult kort och Rött kort

Om en deltagare inte följer våra regler har alla sporter en gemensam modell som är indelad i tre steg:

Tillsägelse

Deltagaren ombeds på plats att ändra sitt olämpliga beteende.

Gult kort

Om problemen kvarstår trots tillsägelse får deltagaren en varning (Gult kort). Detta utdelas av den huvudansvarige på respektive idrott. Varningen innebär att deltagarens anhöriga/närstående kontaktas för att förklara deltagares beteende och att det ges en sista chans att ändra sitt beteende. Om detta inte sker kommer lägervistelsen annars att avbrytas.

Rött kort

Sker inte en omedelbar förändring efter ett Gult kort så tilldelas deltagaren ett Rött kort och lägret avbryts omgående. Vårdnadshavare måste då skyndsamt hämta hem deltagaren eller tillse att en hemresa arrangeras.

Rött kort kan vid grova överträdelser delas ut direkt utan att föregås av ett en varning (Gult kort).

Ingen återbetalning av deltagaravgiften görs när en deltagare får Rött kort.


Stiftelsen Friends

Stiftelsen Friends startades precis som Stadium Sports Camp i mitten av 90-talet (1997) och är en ideell, icke vinstdrivande, organisation som är politiskt och religiöst obunden. Friends kämpar för en värld där inga barn utsätts för mobbning, en värld där varje barn känner sig älskat och respekterat. En värld där barn växer upp med självkänsla istället för självhat. En värld där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest eller går hemifrån med klump i magen.

Friends och Stadium Sports Camp vill att världen och lägret ska vara en trygg och positiv plats för barn - helt fri från mobbning, trakasserier och diskriminering. Därför är Friends med på lägret och utbildar ALLA ledare som är verksamma på Campen.


Olycksfallsförsäkring

Alla deltagare på lägret är olycksfallsförsäkrade genom Länsförsäkringar Östgöta. Försäkringen ingår i deltagaravgiften och täcker all aktivitet som sker på lägret oavsett om den är träningsrelaterad eller om olyckan är framme mellan träningspassen.

Försäkringen täcker inte deltagarens personliga egendom och Stadium Sports Camp ansvarar inte för värdesaker som medförs till lägervistelsen.


Vanliga frågor och svar

I och med det nya konceptet minimeras trängselsituationerna genom nya och anpassade lösningar. Maten kommer serveras portionsförpackad och inte som buffé i en matsal, övernattningen är bortplockad pga trängseln i logierna och med instruktionerna att byta om innan anländande till lägret plockas även risken i omklädningsrum bort. Week Camp är ett nytt och anpassat koncept för den situationen samhället befinner sig i.