Trygghet och rutiner

Oroa dig inte

Som förälder kan du vara trygg i att vi har koll på läget. Här får du en glimt av hur vi jobbar med trygghet och säkerhet på lägret.

Passport

Alla deltagare, ledare och medarbetare får ett deltagarpass när man kommer till området. Eftersom det skall bäras runt halsen hela tiden förutom när man tränar, duschar eller sover är det ett mycket enkelt sätt för oss att se vilka som hör hemma på området.


Lämna och hämta

Vi vill att du som ansvarig förälder/närstående fysiskt lämnar och hämtar ditt barn hos gruppens ledare varje dag. Det är trygghet för våra ledare att veta var alla deltagare är och ger oss bra förutsättningar att behålla en bra trygghet för alla.


Stiftelsen Friends

Friends och Stadium Sports Camp vill att världen och lägret ska vara en trygg och positiv plats för barn - helt fri från mobbning, trakasserier och diskriminering. Därför är Friends med på lägret och utbildar ALLA ledare som är verksamma på Campen.

Stiftelsen Friends startades precis som Stadium Sports Camp i mitten av 90-talet (1997) och är en ideell, icke vinstdrivande, organisation som är politiskt och religiöst obunden. Friends kämpar för en värld där inga barn utsätts för mobbning, en värld där varje barn känner sig älskat och respekterat. En värld där barn växer upp med självkänsla istället för självhat. En värld där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest eller går hemifrån med klump i magen.


Olycksfallsförsäkring

Alla deltagare på lägret är olycksfallsförsäkrade genom Länsförsäkringar Östgöta. Försäkringen ingår i deltagaravgiften och täcker all aktivitet som sker på lägret oavsett om den är träningsrelaterad eller om olyckan är framme mellan träningspassen.

Försäkringen täcker inte deltagarens personliga egendom och Stadium Sports Camp ansvarar inte för värdesaker som medförs till lägervistelsen.


Sjukvård

Tillsammans med Region Östergötland har vi under dagtid på vardagar en sjuksköterska på området. Att ha legitimerad sjukvårdspersonal på lägret ger både ledare och deltagare en trygghet att snabbt kan få en professionell bedömning vid allt från t.ex. magbesvär, yrsel, idrottsskador, utslag eller värk.