Norrköping

Mountainbike

Är en vecka full? Anmäl dig ändå och hamna på reservplats.
Sports Camp
V1 V2
Killar
Tjejer
Platser kvar
Fåtal platser kvar
Fullt
Ej tillgängligt
Datum för Sports Camp 2023

Vecka 1: Sön 25 juni - Lör 1 juli
Vecka 2: Sön 2 juli - Lör 8 juli

Datum för Week Camp 2023
Vecka 1: Sön 25 juni - Lör 1 juli
Vecka 2: Sön 2 juli - Lör 8 juli


Datum för Day Camp 2023
Vecka DC: Mån 19 juni - Tor 22 juni
Vecka 1: Tis 27 juni - Fre 30 juni
Vecka 2: Tis 4 juli - Fre 7 juli

Datum för Day Camp Funkis 2023
Vecka 2: Tis 4 juli - Fre 7 juli

Utveckla dig och din cykling i skogen samtidigt som du får träffa nya kompisar! Mountainbikecyklingen på Stadium Sports Camp arrangeras av klubbarna Finspångs CA och Söderköping SK. Föreningarna har lång erfarenhet av att bedriva ungdomsverksamhet för alla - från nybörjare till elitsatsande tävlingscyklister.

Cyklingen
 

MTB är en av Stadium Sports Camps populära huvudidrotter där de drygt 40 platserna snabbt blir fullbokade varje år. Cyklingen är mest inriktad på Cross Country men veckan kommer att vara både rolig och utvecklande för alla typer av cyklister. Du har 2–3 träningspass per dag, oftast på cykeln men även något teoripass om exempelvis cykelskötsel. Det finns tillgång till flera olika MTB-spår i närområdet. I direkt anslutning till Stadium Sports Camp kommer vi bygga upp ett teknikområde med flera hopp och andra hinder. En dag sker även en längre utflykt till någon av Östgötaskogarnas riktiga MTB-pärlor. 

 

Gruppindelningen

Deltagarna är indelade i grupper efter förkunskap och erfarenhet. Gemensamt för alla grupper är att träningarna skall vara anpassade så att alla deltagare både utvecklas och utmanas, men framför allt att vi har roligt på cyklarna tillsammans. Om du har rumskamrater och kompisar i andra grupper så kommer det finnas tid för cykellek på teknikområdet tillsammans.

Blå Grupp
Nybörjare som inte har tränat cykling tidigare. Du kommer att få lära dig att cykla i terräng från grunden. Vi kommer att börja med att se till att din cykel är rätt inställd för dig och sen får du lära dig bland annat växlingsteknik, backtagning och hur andra hinder hanteras.

Röd Grupp
Vana cyklister som har cyklat MTB ett par år, passar även för de yngsta tävlingscyklisterna. Passen kommer att ha inslag av teknik-, intervall- och fartträning men också mycket rolig skogscykling tillsammans.

Svart Grupp
Aktiva tävlingscyklister som tränar regelbundet. Varje träningspass kommer att ha ett tydligt mål och du kommer även att få lära dig mer om hur du själv planerar en träning. Träningen kommer att ha fokus på intervall- och fartträning, men även något distanspass är inlagt. Vi kommer finslipa på tekniken i teknikområdet. En del pass avslutas med styrketräning.

 

Du behöver ta med dig egen utrustning såsom:

- träningskläder för alla väder
- fungerande och välservad MTB-cykel som tål att cykla i skogen med
- hjälm
- handskar

 

Välkommen!


Sportens arrangörsförening

Finspångs CA & Söderköping SK

Finspångs CA & Söderköping SK
Telefon:
070-17 19 375
Email: