Platser för Mountainbike i Norrköping

Är en vecka full? Anmäl dig ändå och hamna på reservplats.
Sports Camp
V1 V2 V3
Killar
Tjejer
Platser kvar
Fåtal platser kvar
Fullt
Ej tillgängligt
Datum för Sports Camp 2022

Vecka 1: 26 juni - 2 juli
Vecka 2: 3 juli - 9 juli
Vecka 3: 10 juli - 16 juli

Datum för Day Camp 2022

Vecka 1: 28 juni - 1 juli
Vecka 2: 5 juli - 8 juli
Vecka 3: 12 juli - 15 juli

Utveckla din cykling i skogen och träna på specifika teknikmoment, samtidigt som du får träffa nya kompisar

MTB på Stadium Sports Camp arrangeras av klubbarna Söderköpings Skidklubb och Finspångs CA. Föreningarna har lång erfarenhet av bedriva ungdomsverksamhet för alla från nybörjare till elitsatsande tävlingscyklister.

Cyklingen

MTB är en av Stadium Sports Camps populäraste huvudidrotter där de drygt 40 platserna snabbt blir fullbokade varje år. Cyklingen är mest inriktad på MTM-Cross Country men veckan kommer att vara både rolig och utvecklande för alla typer av cyklister. Du har 2–3 träningspass per dag, oftast på cykeln men även något teoripass om exempelvis cykelskötsel. Det finns tillgång till flera olika MTB-spår i närområdet och i direkt anslutning till Stadium Sports Camp finns har vi byggt upp ett teknikområde med flera hopp och andra hinder. En dag sker även en längre utflykt till någon av Östgötaskogarnas riktiga MTB-pärlor. Du behöver ta med dig egen utrustning, så som träningskläder för alla väder, en fungerande och välservad MTB-cykel som tål att cykla i skogen med, samt hjälm och handskar.

Gruppindelningen

Deltagarna är indelade i grupper efter förkunskap och erfarenhet. Gemensamt för alla grupper är att träningarna skall vara anpassade så att alla deltagare både utvecklas och utmanas men fram för allt att vi har roligt på cyklarna tillsammans. Om man har rumskamrater och kompisar i andra grupper så kommer det finnas tid för cykellek på teknikområdet tillsammans. Blå Grupp Nybörjare som inte har tränat cykel innan. Du kommer att få lära dig att cykla i terräng från grunden. Vi kommer att börja med att se till att din cykel är rätt inställd för dig och sen får du lära dig bland annat växlingsteknik, backtagning och hur andra hinder hanteras.

Röd Grupp Vana cyklister som har cyklat MTB ett par år, passar även för de yngsta tävlingscyklisterna. Passen kommer att inslag av intervall och fartträning men också mycket rolig skogscykling tillsammans.  Svart Grupp Aktiva tävlingscyklister som regelbundet tränar. Mestadels intervall och fartpass med något distanspass inlagt, vissa pass avslutas med styrketräning. Vi kommer finslipa på tekniken på SSC teknikområde. Varje träningspass kommer att ha ett tydligt mål och du kommer även att få lära dig mer om hur man själv planerar en träning.

Välkommen hälsar arrangörsklubben Finspångs CA


Sportens arrangörsförening

Finspångs CA & Söderköping skidklubb

Finspångs CA & Söderköping skidklubb
Telefon:
0709223953
Email: